viernes, 8 de febrero de 2013

GRANS SAGUES: L'ÚLTIMA CACERA DE KRAVEN


Continuem estrenant apartats en el nostre blog i ho farem fent referència a Grans Sagues del còmic. Les sagues són aquelles històries amb començament, nus i desenllaç desenvolupades al llarg d'uns quants còmics mensuals. Per la seva importància, la d'avui és una de les més memorables sagues del nostre estimat Spiderman.




Han passat gairebé vint anys de la primera publicació de l'Última Cacera de Kraven, un relat concebut per JM Dematteis i dibuixat per Mike Zeck que veuria la llum cap a l'any 1987 del passat segle, però encara malgrat el temps transcorregut segueix sent, segons molts aficionats, una de les millors històries mai explicades en un còmic de Spider-man.
Marvel Comics va decidir donar-li màniga ampla a un jove JM Dematteis, després d'haver passat per sèries com Els Defensors o Capità Amèrica, per posar en pràctica l’estranya i obsessiva idea que tenia sobre "un superheroi sortint de la tomba després d'haver estat enterrat viu". L'Última Cacera de Kraven és un relat fosc amb poc a veure amb la línia clàssica del personatge, una obra realment hereva del seu temps, sense anar més lluny, un any abans, Frank Miller havia enlluernat el públic amb El Retorn del Cavaller Fosc i el Watchmen d'Alan Moore i Dave Gibbons havia començat el seu camí personal que acabaria per redefinir el panorama del gènere superheroic en dècades posteriors. 
L'Última Cacera de Kraven era el torn de Spider-man i va aconseguir que aquesta perdurés en la memòria de molts seguidors i lectors que amb el temps, igual que havia ocorregut amb La Mort del Capità Marvel de Jim Starlin el 1982, van convertir L'Última Cacera de Kraven en tot un còmic de culte i en un dels millors relats marvelites de la dècada dels vuitanta.
Kraven el Caçador arribaria més lluny que ningú, traspassant qualsevol límit aconseguit mai per cap adversari de Spidey, atemptant a la mateixa identitat del aràcnid i desmuntant tros a tros de manera semblant a com Kingpin havia fet amb Daredevil al Born Again de Frank Miller. A La Última Cacera de Kraven, l'obsessió del personatge per superar Spider-man l'ha portat a la bogeria, la qual cosa inevitablement condueix al dramàtic i famós desenllaç del personatge (que no us comentem per si encara no l’heu llegit).
Amb L'Última Cacera de Kraven vam aprendre que els dolents de còmic, encara que sembli mentida, també tenen ànima i constatem, per si teníem algun dubte, que els veritables herois mai moren.
No podeu perdre l'oportunitat de fer-vos amb ell: és una autèntica Obra Mestra del còmic mundial.




“Soy Kraven la bestia.
Mi mente es rabia y gloria.
Mi corazón es fuego y orgullo.
Mi cuerpo es gracia y poder.
Soy Kravinoff el hombre”

“Soy Peter Parker.
Es lo único que he sido, lo único que seré.
Y voy a ser libre. No puedes detenerme.
No puedes mantenerme aquí.
Has asesinado a una máscara,
pero no has asesinado a un hombre.”

1 comentario: