miércoles, 30 de enero de 2013

SPIDERMAN: EN ELS ORÍGENS 1

Hola amics! Avui us vull presentar una nova secció que tracta de com els superherois més famosos van arribar a ser tant coneguts. Per a començar us deixo la primera part de la història d'en Spiderman. Disfruteu-la!!
Spiderman, o l'home aranya és un personatge de còmic creat per l'Stan Lee i l'Steve Ditko, sempre publicat a l'editorial Marvel Comics la qual té els drets exclusius del personatge. Se n'han fet diverses adaptacions a la televisió i al cinema.
Dins de la trajectoria del personatge, cal destacar l'etapa de Stan Lee i Steve Ditko (1962-1966), la del propi Stan Lee i John Romita Sr. (1966-1973), sens dubte la de Roger Stern i John Romita Jr. (1982-1984) i, recentment, la de Joseph Michael Straczynski i John Romita Jr. (2001-2004).
Spiderman per poc no va desaparèixer; ja que deien que:
  • No pots dir-li a un heroi "Home Aranya" perquè a la gent li fa fàstic les aranyes.
  • No pots fer que un adolescent sigui un superheroi. Els adolescents només poden ser personatges secundaris (Spidey era adolescent quan va començar la sèrie).
  • No pots donar-li a un heroi tants problemes. Els lectors no el veuran prou heroic.
  • No hi pot haver un heroi que no sigui alt, elegant i atractiu (Peter era la típica imatge d'estudiós d'aquells temps)
  • No pots fer que tingui una noia que el sobreprotegeixi tant i el tingui tant contemplat, no feia pas impressió de mascle viril.
Stan Lee (editor, guionista i pare de l'actual cosmologia de la Marvel) i Steve Ditko (dibuixant creador de Spiderman i co-argumentista) no van fer cas d'aquests comentaris i en el darrer exemplar de Amazing Fantasy van publicar la primera historieta de l'enfilamurs, publicat l'agost del 1962. Com que era el darrer exemplar, era l'ocasió somiada perquè Spiderman pogués veure la llum. Si la historieta es frustrava ningú no la recordaria i es podria diluir en el no-res. Malgrat això, aquell exemplar amb Spiderman a la portada va fer forrolla, fou número 1 de vendes de l'any. A partir d'aquest bum, Martin Goodman (Director editorial) li va concedir la seva pròpia sèrie, l'encara actual "The Amazing Spider-man". El primer exemplar d'aquesta va sortir a la llum el març del 1963.
Amb el temps acabaria per ser la sèrie més venuda de la Marvel i Spiderman arribaria a ser considerat una icona cultural.
Steve Ditko es mantingué com a dibuixant fins al número #38 de la sèrie, però abandonà l'empresa per diferències creatives amb Stan Lee. El substituiria als anys 70 John Romita Sr. com a dibuixant, que dotà Spiderman d'un aire més romàntic, fent-lo més corpulent i seductor. Llevat de fer de Gwen Stacy (un personatge en aquells moments secundari) en el gran amor de Peter Parker, introduiria també Mary Jane en la seva vida, encara que durant bastants números abans d'ensenyar la seva cara la mostrarien entre ombres per a crear suspens. Peter considerava un "mal tràngol" haver de conèixer-la. Temps després acabaria per casar-s'hi.
A començament dels anys setanta, una història de Spiderman obligà la revisió del Comics Code, el mecanisme de censura dels còmics americans. Fins aleshores, aquest codi prohibia formalment la menció a les drogues, si bé fos per parlar-ne negativament. Tot amb tot, en aquell temps el Departament de Salut dels Estats Units es dirigí a Stan Lee per sol·licitar-li que escrigués una història amb un missatge contra les drogues en alguna de les seves edicions més venudes. Lee va triar la sèrie Amazing Spiderman per a fer un arc de tres episodis del número #96 al #98(de maig a juliol del 1971). En l'aventura Harry Osborn, el millor amic de Peter Parker cauria en el món de les drogues, addicte al LSD. Per bé que la història afirmava el seu missatge antidrogues, el Comics Code va rebutjar d'incloure-hi el seu segell. Stan Lee va decidir de publicar-la sense aquest segell, la qual cosa va fer que finalment se'n flexibilitzin les normes que el regulaven.
Més tard, Stan Lee i John Romita abandonarien llur feina a Amazing Spiderman, i, encara que després s'encarregarien de les tires de premsa del personatge, aquest recauria en mans del jove guionista Gerry Conway, el qual treballaria amb artistes com Ross Andru i escriria dos de les més famoses històries de l'aràcnid: "La Mort de Gwen Stacy" i la saga de "El Clon".

Fins aquí la  primera entrega de "En els orígens". Si teniu dubtes o comentaris no dubteu en fer-los arribar. Llegiu els nostres còmics de la casa el dibuix no val res, però el guió és una passada!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario