lunes, 4 de noviembre de 2013

HISTÒRIES DE CÒMIC: CAPITÁN AMÉRICA

Molt bon dia a tots i totes!! Avui, en aquesta secció, abandonada de fa temps, parlarem una mica de com el Capitán América que nosaltres coneixem, ha arribat a ser aquest gran personatge.

El Capitán América  (a partir d'ara li direm "Capi") és tot un símbol de llibertat i lliurament dels nazis i capitalistes. Va ser creat a l'any 1941 per Joe Simon i Jack Kirby. Aquesta data, recordem, és abans de la segona guerra mundial. El Capi va ser creat com un símbol "anti-nazi". Nosaltres sabem que el seu nom real és Steve Rogers, doncs bé, no és del tot veritat, ja que entre els anys 1987-1989 va ser John Walker i Bucky Burnes ha estat recentment l'heroi americà entre el 2008-2011. Cal remarcar que a tots els mitjans que ha sortit és conegut com Steve Rogers.

Aquí tenim al Capi com a Steve Rogers

Com va sorgir la idea del Capi? Doncs bé, el antic propietari de Marvel còmics (per aquell llavors Timely comics) tenia un sentiment anti-nazi. Tal era el seu sentiment que va manar a Joe Simonson i a Jack Kirby que fessin un superheroi que fos el "defensor" d'Amèrica.
La franquícia del Capi va aguantar fins l'any 1949.

L'any 1953, aprofitant la anomenada "Guerra Freda" Stan Lee va rellançar el personatge anti-capitalista, però els lectors no van "connectar" amb el personatge, així que amb quasi un any ja va desaparèixer.

Any 1964: Jack Kirby i Stan Lee comencen a crear el que ara és l'univers Marvel creant sèries tant mítiques i imprescindibles com "Los Vengadores". Al poc temps de llançar la sèrie anteriorment nombrada, van rebre moltíssimes cartes, tant inesperades com sorprenents, demanant el retorn del Capi a les pàgines. Fou llavors quan el guionista i el dibuixant el van introduir en "Los Vengadores" i fins i tot li van donar 10 fulles (compartides amb Iron Man ) a un còmic que es deia Tales of suspense. Als 1968 per fi es va guanyar la seva pròpia col·lecció, però en Jack Kirby se'n va anar aleshores. No tardaria en deixar el lloc de guionista buit en Stan Lee, el qual va abandonar al 1971.
Després d'això podem destacar noms de guionistes com Steve Eagleheart (1972-1975), Jack Kirby ,el qual va tornar dos anys com a guionista i dibuixant (1976 i 1977) i per acabar en Roger McKenzie (1978-1980)

Al 1980 Rogern Stern va agafar la sèrie i bàsicament, la va fer d'or. Al 1981 fins al 1984 la va agafar J. Dematties, que va continuar fent un gran treball.

Al 1990 Mark Waid (actual guionista de El indestructible Hulk i Daredevil) va escriure unes històries magnífiques per al personatge, el qual ja estava força agafat als lectors. 
A l'any 2005 fins a l'any 2012 Ed Brubaker ha donat un enfoc més d'espionatge al personatge i ha fet grans sagues junt amb altres guionistes com ara Renacimiento

Actualment la sèrie esta guionitzada per Rick Remender (Imposible Vengadores.) i amb el dibuixant Jhon Romita JR. (aquesta sèrie es comentarà en una altra entrada)

Fins aquí la història resumidíssima del Capi. He disfrutat molt fent aquesta entrada, espero que vosaltres disfruteu molt també llegint-la. Fins una altra!!

"No soy un superhéroe, soy ante todo,  un hombre del pueblo"- Capitán América



No hay comentarios:

Publicar un comentario